Parit sukkaparit

27.8.2016


Mulla oli selkeä visio, että kesän aikana neulon paljon sukkia. Ajattelin, että neulon jopa oman tarpeen yli, ja pistän kaappiin odottamaan sopivaa kohdetta/käyttöaikaa. Mutta mitä vielä, sain kaksi paria valmiiksi ja yksi on kesken. Se siitä tavoitteesta sitten.

Piirakkasukat on ihan ehdottomasti mun suosikkisukkamalli. Voisin ottaa niitä joka värissä itselle käyttöön. Yksinkertaisen kaunis malli, joka on kaiken lisäksi nopea ja helppo tehdä. Mallikerran oppii ulkoa heti, eikä ohjeita juurikaan tarvitse katsella. Sukasta tulee lisäksi juuri sopivan kokoinen.

Nämä violetit sukat menee omaan sukkakaappiin, pinkkien piirakoiden seuraksi. Jos saisi loppuvuoden aikana askarreltua niille vielä muutamat kaverit...

Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics 3,5 mm
Langan menekki : 106 g
Ohje : Piirakkasukat by Novita




Nyt on ollut paljon esillä kaikenlaisia hyväntekeväisyysprojekteja käsitöiden parissa. On turvalonkeroa, sukkia vanhuksille ym. Itse harkitsin mukaan lähtemistä tuohon sukkaprojektiin, mutta jo nopean silmäilyn jälkeen, facebook-ryhmät tuntuivat niin riitaisille, että päätin olla lähtemättä mukaan. Sen sijaan ajattelin tehdä määrän X sukkia ja joskus antaa nipun niitä Suomen kodittomille. Luulisin, että menevät ihan tarpeeseen.

Nämä sukat olen nimennyt kauniisti oksennussukiksi, koska sen väriset ne on. En ymmärrä, miten olen ikinä hankkinut tämän väristä lankaa, oisko se nyt olevinaan oliivinvihreä? Mutta! Vaikka sukat onkin kerrassaan kuvottavan väriset, olen ihan varma, että ne tulevat kelpaamaan jollekin Suomen talvessa palelevalle kodittomalle. Neuloin ne koossa 46 eli niistä tuli jättimäiset, käy hyvin miehen jalkaan.

Nyt pitäisi vaan saada aikaiseksi tehdä lisää hyväntekeväisyyssukkia, jotka varmaan sitten viiden vuoden päästä saan annettua eteenpäin.


Lanka : Novita 7-veljestä
Puikot : KnitPro Cubics, koko 3,5 mm
Langan menekki : 115 g
Ohje : omasta päästä




Neulefestarit

6.8.2016



Kun kaikki muut niin minäkin! Postausta hieman myöhässä siis lankakauppa Titityyn heinäkuussa järjestämistä Jyväskylän neulefestareista. Tottahan minun piti paikan päällä käväistä kun koko tapahtuma järjestetään kirjaimellisesti takapihalla! Kerrankin kävi siis hyvä tuuri eikä tarvinnut reissata toiseen kaupunkiin ihanien lankojen perässä.

Harmittelin kyllä jo alusta asti, että miksi juuri tämä viikonloppu! Miksi juuri se ainut viikonloppu kun Keski-Suomessa on vuoden isoimmat estekisat, joihin ajattelin meneväni kuvaamaan. Alunperin oli hankala miettiä, minä päivänä ja monelta menen festareille, milloin taas kisoihin, mutta loppupeleissä päätös olikin superhelppo - kävin perjantaina kuvaamassa kilpailuiden pari luokkaa kunnes kyllästyin vesisateeseen ja jätin koko viikonlopun vitutuksen takia väliin. Lauantaina käväisin Tampereella, sunnuntaina festareilla.

En osallistunut (harmikseni) millekään kurssille tai mihinkään oheistapahtumaan, iltajuhlasta puhumattakaan. Katselin kyllä kurssitarjontaa silloin kun se tuli myyntiin, mutta hinnat oli kieltämättä vähän tyyriit omalle kukkarolle, joten kurssit jäi nyt väliin. Ehkä ensi vuonna, jos ja kun (toivottavasti) tapahtuma silloinkin järjestetään!

Lankoja kyllä ostin senkin edestä! Olisin varmaan päässyt halvemmalla jos olisin vaan ilmoittautunut jollekin kurssille, mukisematta maksanut ilmoittautumismaksun ja todennut, että joo - ei ole rahaa enää lankoihin. Mutta ei. Kyllä sinne satku humpsahti ihan hujauksessa. Mutta tämä olikin se tämän vuoden ainut tilaisuus, jolloin annoin luvan ostaa vähän enemmän lankaa - lankalaihiksesta huolimatta (jolle muuten ei kuulu järin hyvää...!).

Kameraa en jaksanut raahata mukanani, joten kaikki kuvat on iphone-laatua. Pahoittelut etukäteen siitä! Kannatti kyllä käydä - sain taas verkostoiduttua lisää hevoskuvauksen saralla kun Lanitium ex machinan pyörittäjä on myös hevosihmisiä, ja olen itseasiassa hänen hevostaankin kuvannut. Siinä sitten sovittiin samalla uusista kuvauksista!

Joten kuvia siis - varautukaa kuvatulvaan!





Uudet ystävät = tulevaa lankaa!







Omat ostokset: 8 vyyhtiä ja yksi lankarulla. Kyllä kelpaa! On Ikkeä, Puffalaa, Lanitium ex machinaa ym. Jostain syystä nuo kimallelangat on nyt in turkoosin ohella oman pääni sisällä joten saa nähdä, mitä saan niistä aikaiseksi. Onion knit on ostettu pipoa varten, lanitium ex machinan ihana sininen ja oranssi vyyhti villasukkiin jne. Kyllä niistä vielä jotain tulee!

Turvalonkeroita

2.8.2016


Tämäkin postaus on ollut työn alla jo ties kuinka kauan, mutta kappas kepposta, en ole saanut aikaiseksi käsitellä näitä muutamaa hassua kuvaa. Sitä kun harrastaa valokuvausta aktiivisesti, niin kas kummaa ei kiinnostus riitäkään enää muiden kuin pakollisten kuvien käsittelyyn... Ja vielä kun vahingossa kuvaat raakakuvana perus-jpeg:n sijaan näitä blogikuvia niin motivaatio tipahtaa jo pakkasen puolelle.

Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni (taas) ja pienen taistelun jälkeen sain kuin sainkin muutaman kuvan käsiteltyä ja lisättyä tänne asti, tekstin kera tietysti. Sain siis keväällä inspiraation virkata muutaman turvalonkeron, kun tämä turvalonkero-sesonki nyt oli kuumimmillaan. Muutamaan se todella jäi, kyllästyin kolmannen jälkeen enkä ole sen koommin virkkuukoukkuun tarttunut. Ihan söpöjä niistä tuli, mutta en ikinä ehtinyt laittaa niitä mukaan siihen satsiin, joka lähti taannoin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin VSO:lle (vastasyntyneiden osasto) ja synnärille. Tuolla nuo kolme onnetonta nyt pyörivät kaapin perukoilla.

Kuitenkin, työkaveri (olen siis töissä leikkausosastolla saman sairaanhoitopiirin sairaalassa) huikkasi, että VSO tarvitsisi edelleen lonkeroita (sekä myös pieniä sukkia ja lapasia, mutta niiden teosta en ole juuri innostunut), joten voi olla, että tartunkin taas virkkuukoukkuun ja virkkaan muutaman kaverin näille lisää.


On muuten iloisia pikkulonkeroita, eikö? Alkuperäisen ohjeen lonkerot olivat niin tympääntyneen näköisiä, etten halunnut sellaisia itse tehdä vaan tein vähän pirtsakampia versioita. Pinkin päässä oleva valkoinen hässäkkä yrittää esittää rusettia, mutta en selkeästikään sitä osannut niin hyvin tehdä kuin olisi ehkä pitänyt... Täytynee opetella lisää.

Ja vaikka olenkin henkeen ja vereen vastaan kaikkia lapsiin liittyviä postauksia ja käsitöitä (koska en millään tavalla ole lapsi-ihminen), oli näitä ihan mukava virkata! Ehkä luokittelen nämä enemmän kategoriaan pehmolelut kuin käsityöt lapsille!



Lanka : Blend Bamboo, Novita Miami
Koukku : virkkuukoukku, koko 3 mm
Langan menekki : 53 g