Uusi ikuisuusprojekti

29.5.2015


Aloitin viime viikolla uuden ikuisuusprojektin. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, on kyseessä siis elämäni toinen tilkkutäkki. Ensimmäisen väkertämiseen meni lähes vuosi, sillä innostus hävisi välissä teille tuntemattomille, joten oletan samaa tapahtuvan tämän projektin kanssa. Toisaalta, alku on hyvä, sillä nyt tilkkuja on valmiina joku parisenkymmentä ja vielä toistaiseksi niiden tekeminen on ihan kivaa, ajatuksenta puuhaa.

Koska edellinen täkkini on varsin riemunkirjava, halusin tähän versioon vähän hillitymmät värit. Aion tehdä neljä eriväristä tilkkua, joista kolme näkyykin tässä kuvassa. Neljättä väriä en ole vielä edes päättänyt, mutta jotain kivan pastellisävyistä sekin tulee olemaan. Tilkut liitän yhteen vaaleansinisellä langalla (jota en muuten myöskään ole ostanut). Oikeastaan projekti on suora kopio täältä, ihastuin tuohon mallipeittoon niin kovasti, että tottakai haluan itselle samanlaisen!

Tästä pitäisikin sitten lähteä hamstraamaan lankaa, ettei Novita päätä poistaa noita lankoja myynnistä. Valkoinen, keltainen ja pinkki ovat Novitan Ipanaa, ihanan pehmeää akryylilankaa. Vihreä taas on Woolia kun ei Ipanalta löytynyt juuri tuota haluamaani vihreää sävyä. Onnekseni näissä langoissa on paksuus sama, joten käyvät hyvin yhteen!

Onko lukijoilla jotain ikuisuusprojekteja, jotka eivät meinaa valmistua ikinä? Linkkiä kehiin, minäkin haluan nähdä!

Ruotsin ja Tanskan lankatuliaisia

26.5.2015


Kuten aiemmista postauksista käy ilmi, kävin tässä taannoin Malmössä, Ruotsissa ja Kööpenhaminassa, Tanskassa - ihan samalla reissulla! Itse reissusta on tulossa vielä (varmasti useampi) postausta, mutta tässä nyt jo esittelyssä ne langat, jotka reissusta ostin. En tietenkään voinut vastustaa lankakaupan etsimistä saati tyhjin käsin kaupasta lähtemistä!

Nopealla googlaamisella löytyi siis lankakauppa Davishallista, yhdestä Malmön keskustan osasta. Kaverini oli kaupassa ennenkin asioinut, kun Malmössä asustelee, joten sinällään kauppa oli tuttu. Kyseessä siis oli lankakauppa Garn Davishall, jonne oli lyhyt kävelymatka Triangelnin bussipysäkiltä. Itse kauppa oli pieni, yhden huoneen kokoinen, mutta täynnä sitäkin vastustamattomia lankoja! Valikoima oli ilahduttavan erilainen verrattuna vastaavanlaisiin suomalaisiin kauppoihin.

Koska matkalaukkuni tila ei ollut enää rajallinen ja rahaakaan ei liikaa ollut (ja mainittakoon vielä ne neljä kassia lankoja jo pelkästään olohuoneen perukoilla, vailla mitään käyttötarkoitusta...), nappasin mukaani vain neljä rullaa. Mielestäni hintataso näiden lankojen suhteen oli hieman alhaisempi kuin vastaavanlaisilla Suomessa. Tai sitten väärä valuutta vain huijasi! Suosittelen kyllä lämpimästi tätä kauppaa! Asiointi oli ruotsiksi, mutta ihan yksinkertaisella ruotsillakin pärjää.

Kolme puuvillalankarullaa ostin myös Tiger-kaupan tanskalaisesta versiosta (tai tämä on minun nimitykseni sille!) Søstrene Grenestä. Aivan kerrassaan unelma-kauppa, varsinkin jos on Tigerin ystävä! Kaikenlaista pikkukrääsää halvalla, ja mikä parasta, hinnoissa oli näkyvissä myös euromäärä! Kaupasta tarttui matkaan paljon muutakin kuin kolme rullaa lankaa, mutta ehkä otan niistä kuvat seuraavaan postaukseen. Tämä kauppa löytyi Frederiksberg Centret-nimisestä kauppakeskuksesta, Kööpenhaminasta. Jos kauppakeskuksessa haluaa vierailla Köpiksen reissulla, niin kannattaa vaan tulla suoraan metrolla Frederiksbergin pysäkille, josta sitten pääsee kauppakeskukseen. Itselleni tämä oli vain yksi välietappi matkalla eläintarhaan, mutta enhän voinut vastustaa pientä shoppailureissua - varsinkaan kun ei ollut kiire mihinkään!


Sublime Baby Cashmere Merino Silk DK, vaaleanvihreä - 75% extra fine merino, 20% silk, 5% cashmere


Anna & Claras Cotton Yarn, lila, keltainen, sininen - 100% puuvillaa
Austermann Step 6, sinipunalilamikälie - 75% villaa, 25% polyamidia
Mayflower Dream Colour, sekavärinen lila - 100% villaa (ja on muuten ihan tosi pehmeetä!)

Sinapinkeltaista

24.5.2015


Viime aikoina työn alla ovat olleet pääasiassa erinäköiset- ja väriset villasukat. Jostain syystä villasukkia on vaan niin kiva tehdä, ja ne menee vieläpä suoraan käyttöön. Lisäksi olen ihastunut myös sinapinkeltaiseen väriin. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan hankkivani minkäänsävyistä keltaista lankarullaa mihinkään käyttötarkoitukseen (siis päälle puettavaksi), mutta nyt haalin etenkin sinapinkeltaista pyörimään lankavarastoihini ja huoneideni nurkkiin.

Nyt esittelyssä siis kaksi paria sinapinkeltaisia sukkia. Kummatkin ovat olleet jo käytössä, eli ovat kerinneet myös nuhjaantua (pahoitteluni tästä!). Hieman pettynyt olen Novitan 7-veljestä langasta neulottuihin palmikkosukkiin, joita olen käyttänyt tasan kaksi kertaa, ja ne näyttävät jo melko kulahtaneilta ja nukkaantuneilta. Onko langan laatu näin paljon huonontunut? Toki silläkin voi olla osaa tai arpaa kun kerkesin ensimmäisellä käyttökerralla kastella sukat läpimäriksi kengissä. Mutta silti! Ei sen näin pitäisi mennä. Oletteko muut huomanneet samaa Novitan lankojen kanssa?

Toinen pari on tehty Dropsin langasta, ja oli samalla myös ensimmäinen pyöröpuikkokokeiluni. Lähdin liikenteeseen 'valloitetaan maailma'-asenteella, joten tein myös kummatkin sukat kerralla. Eihän se nyt ihan mennyt kuin Strömsössä, mutta sukista tuli ihan kivat (vaikkakin liian pienet itselle). Mainittakoon vielä, että ensimmäinen kerta oli myös tuo kuplaneuleen teko, joten siksi sekin näyttää paikka paikoin vähän vähemmän kuplaneuleelta! En tiedä, lahjoittaisinko sukat jollekin kun ne itselle ovat hieman naftit.

Seuraavana puikoilla on ainakin kaksi paria sukkia - toiset ystävälle lahjaksi ja kiitokseksi reissusta (josta muuten tulee paljon paljon kuvia ja juttua lähitulevaisuudessa!), toiset Sukkarinkiin osallistuneelle. Ystävän sukille on jo selkeä kuvio ja kaava tiedossa, noihin sukkarinkisukkiin taas ei. Ehdotuksia otetaan vastaan!


Lanka : Novita 7-veljestä, sinapinkeltainen
Langan menekki : 102 g
Puikot : sukkapuikot, koko 3,5
Ohje : September Socks by Niina Lahtinen

(kyseessä ei ole lastensukat, vaikka ne tässä näyttääkin siltä!)
Lanka : Drops Fabel Uni Color, sinapinkeltainen
Langan menekki : 50 g
Puikot : pyöröpuikot, koko 3
Ohje : varsi Kuplaneuletta, loppu päästä heitettyä



Edit 25.5. Nyt vasta hoksasin, ettei tuon toisen parin malli ole Elsit vaan September socks, samalta tekijältä kuitenkin! Linkki siis korjattu. 

Eriparilapaset

13.5.2015


En kertakaikkiaan ole saanut kuvattua uusimpia käsityötekeleitä, joten on tyydyttävä näihin 'vanhoihin' eriparilapasiin. Nämä tosiaan ovat ihan eri paria, toinen aivan toista suurempi. Muutenkin vähän mitä sattuu. Täytyy myöntää, että minulla oli hieman eri visio...

Idea näihin kokonaan nurin neulottuihin lapasiin lähti siitä kun näin langan Titityyssä. Se on ihan superpehmeä, paksu ja superkivan värinen. Näin jo sieluni silmin nurin neulotut, paksut ja pehmeät lapaset - kunnon tumput.

Vaan kuinkas kävikään. Lanka oli tottumattomalle hankalaa neuloa ylipaksuilla (ehkä koko 5?) puikoilla. Sen värit eivät menneetkään niin kuin halusin. Lapasiin jäi puikkojen vaihtumiskohtiin rumat reiät (miksi en silloin jo osannut tehdä pyöröpuikoilla!). Ja niistä tuli kaikenlisäksi aivan eri kokoiset. Ei mikään onnistunut homma.

No, kävi miten kävi, olen muutaman kerran lapasia pitänyt, ja ovat ne lämpimät. Varsi jäi lyhyeksi, mikä hieman harmittaa, mutta siitä ei voi syyttää kuin itseään - mitäs ostin vain yhden rullan! Kyllä nämä varmasti syksyllä tulevat käyttöön, viimeistään värinsä myötä!

Lanka : Hjertegarn Natur Uld
Langan menekki : 82 g
Puikot : sukkapuikot, koko 5
Malli : päästä heitetty


Hulvatonta vappua!

1.5.2015



Minä ja marsviinerit (yksi puuttuu kuvasta!) toivotellaan kaikille lukijoille ja satunnaisille ohikulkijoille hauskaa vappua! Juokaa simaa ja syökään munkkeja!

(Jos ottamani valokuvat kiinnostaa, käy tykkäämässä FB-sivusta!)