Reseptit: Kanaa tikka masala

13.2.2014


Lupaan, ettei tästä blogista tule täysin ruoka/kokkauspainotteista, vaikka viime postausten perusteella varmaan siltä alkaa näyttää! Nyt olen vaan niin laiskistunut kuvaamaan kaikkia tekeleitäni, että siksi postaukset ovat lähinnä ruokapainotteisia. Muutama jo valmistunut käsityö on tuolla kaapin pohjalla odottamassa sitä, että jaksaisi kameraan tarttua. Joten, ehkä palaan niihin vastaisuudessa! Tässä kuitenkin erittäin hyvän, intialaisen ruoan resepti hieman muunneltuna (kotikeittiöön sopivaksi). Ohje on napattu kirjasta 'Suuri intialainen keittokirja'.

Kanaa tikka masala

4 annosta

Ainekset:
650 g kanaa (esim. ohutleikettä pilkottuna tms.)
6 rkl tikkatahnaa
1½ dl maustamatonta jogurttia
1 rkl kasviöljyä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tuore vihreä chili siemenet poistettuna ja silputtuna
2½ cm:n pala raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl tomaattipyreetä
2½ dl vettä
hieman sulatettua voita
1 rkl sitruunamehua
tarjoiluun basmatiriisiä ja naanleipää

Valmistus:
1. Irrota broilerista näkyvä rasva ja leikkaa liha tasaisiksi 2½ cm:n kuutioiksi. Sekoita kulhossa 3 rkl tikkatahnaa ja 4 rkl vettä. Lisää broilerikuutiot ja anna marinoitua 20 min jääkaapissa.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä 5 min. Lisää loppu tikkatahna ja paista 2 min. Lisää tomaattipyree ja vesi ja keitä 15 min.

3. Asettele sillä aikaa broilerinpalat puisiin grillivartaisiin tai cocktail-tikkuihin. Kuumenna grilli uuni 220 asteeseen.

4. Paista vartaita n. 15 min välillä käännellen.

5. Jauha tikkaseos monitoimikoneessa/tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi. Laita tahna takaisin pannulle.

6. Lisää jogurtti ja sitruunamehu tikkatahnan joukkoon. Irrota kanat tikuista ja lisää pannulle. Anna kiehua hiljaa n. 5 min. Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän kanssa, ja koristele jogurtilla.

Leave a Comment

Lähetä kommentti