Reseptit: Juustofondue

5.2.2013


Extemporee päätettiin sitten juhlistaa sunnuntai-iltaa syömällä fonduee ihan kahdestaan vaan. Hyväähän se oli - tosi täyttävää ja äärimmäisen hyvää. Toisaalta, mikä tahansa sulatettu juusto millä tahansa lisukkeilla yleensä on aina älyttömän hyvää.

Tässä teille ohje, mitä itse sovelsin, ja hyvää tuli. Ja koska me ollaan poikaystävän kanssa sellasia suursyömäreitä, me vedeltiin koko annos kahdestaan eikä siitä kyllä järkyttäviä määriä yli jäänyt. Eli jos tällä ohjeella joku tekee, niin kannattaa isommalle porukalle varata ihan kunnolla sapuskaa (ennenkaikkea juustoa!)!

Juustofondue

Ainekset:
1 valmis fondue-paketti (sis. kolmea eri juustoa)
200 g emmental-juustoa (sini- tai punaleima)
3 dl kuivaa valkoviiniä
½ rkl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi: ranskanleipää, erilaisia kasviksia (paprikaa, ananasta, omenaa, maissia), pikkukurkkuja, nakkeja jne.

Valmistus:
1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi.

2. Kuori valkosipulinkynsi, halkaise se puoliksi. Hiero kynnet fondue-padan sisäosiin.

3. Mittaa fonduepataan valkoviini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraastetta pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta fondue mustapippurilla.

4. Nosta pata liekin päälle pöytään.

5. Tarjoa fonduen kanssa reilusti kuutioiksi leikattua leipää. Tarjoa halutessasi myös pilkottuja kasviksia, nakkeja jne.



Leave a Comment

Lähetä kommentti